Облгаз може ухвалити рішення про демонтаж перевірочного газового лічильника. І тут незалежно, кому він належить.

Якщо споживач відмовиться, постачальник послуг має право зупинити подачу газу або нараховувати газ на загальних підставах, що не завжди вигідно споживачеві. Про це повідомляє портал "ГазПравда".

Газові лічильники. Фото: Youtube
Газові лічильники. Фото: Youtube

У разі відмови облгаз складає акт і через 20 днів буде здійснено розрахунок збитків за граничними обсягами споживання природного газу.

"Діючими нормативно-правовими актами передбачено таку опцію, проте право обирати місце проведення повірки лічильника побутового споживача законодавчо закріплено виключно за облгазом", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

Після демонтажу лічильника здійснюється перевірка і при необхідності – ремонт. Якщо пристрій проходить перевірку, його встановлюють протягом двох місяців з дня зняття. Якщо лічильник визнано непридатним, облгаз має безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу.

Інтервали проведення перевірок залежать від класу лічильника, зазначеного у техпаспорті, і становлять: 2 роки для лічильників газу класу 1,0 та 8 років для лічильників газу класу 1,5.

Нагадаємо, що газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень.

Раніше ми повідомляли, що тариф 7,96 грн./куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ.

Також стало відомо про вибух, руйнування та загрозу життю: "ГазМережі" попередили українців і озвучили важливу заяву.