Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх

Людина, яка тримає гроші в руке
Людина, яка тримає гроші в руці

В Україні тривають відключення електроенергії, і графіки цих відключень можуть стати ще суворішими. Народний депутат України Олексій Кучеренко, який є першим заступником голови Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, розповів про вартість гібридної сонячної електростанції для мешканців типової панельної багатоповерхівки. Він зазначив, що для встановлення такої електростанції необхідно, щоб 90% мешканців будинку могли фінансово підтримати цей проєкт. Це обумовлено тим, що витрати на придбання та встановлення досить значні, і без колективної участі це буде складно реалізувати. За словами Кучеренка, для однієї "хрущовки" чи "панельки" потрібна гібридна сонячна електростанція потужністю 30 кВт. Вартість такої станції складає приблизно 30 тисяч доларів.

Магазин, який працює без світла. Фото: youtube
Магазин, який працює без світла. Фото: youtube

Олександр Скорик, депутат Харківської обласної ради, поділився своїми побоюваннями щодо впливу війни на місцеву економіку. За його словами, банківські установи практично не надають підтримки бізнесам в області через високий ризик перебування у зоні близькості до лінії фронту. В інтерв'ю для Еспресо Скорик сказав, що економічна ситуація значно погіршилася, і зараз у Харкові практично відсутні складські запаси у компаній. Багато хто з них або вже переїхав, або планує релокацію через неможливість забезпечити безпечні умови для роботи.

Ситуація зі світлом покращиться: вже скоро має стати набагато більше

Популярні новини зараз
Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката "Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах
Показати ще

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Ситуація в енергосистемі України може покращитися в серпні, коли завершаться ремонти енергоблоків атомних електростанцій і збільшиться виробнича потужність. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі Української Правди. Крім закінчення ремонтів, Кудрицький сказав, що енергетики очікують на зниження спеки, що також допоможе стабілізувати ситуацію.

Україні запропонували мобілізувати чоловіків через лотерею: що про це думає Зеленський

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Philadelphia Inquirer висловив свою позицію щодо питання мобілізації та відбору громадян для служби у Збройних силах через лотерею. Він заявив, що в нинішній час Україна переживає складні часи, коли кожний крок у справі захисту країни має велике значення. Введення лотереї для мобілізації, за його словами, не є відповідним і етичним рішенням. Зеленський наголосив на тому, що такий підхід несправедливий до тих, хто вже віддав своє життя і здоров'я на фронті, захищаючи країну від агресії.

Смертельна хвороба дісталася Києва: Держспоживслужба закликала бути уважними

незаконний вилов риби - Держекоінспекція
незаконний вилов риби - Держекоінспекція

У Києві зафіксували випадок захворювання на ботулізм. Мешканець, ймовірно, заразився після вживання в’яленої риби, яку купив у кіоску. За даними Держспоживслужби Києва, про цей випадок повідомили спеціалісти Київського міського центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України. При підозрі на ботулізм потрібно негайно звернутися до лікаря, оскільки ботулотоксин блокує нервові імпульси, і людина не зможе дихати.