Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками за комуналку, є дуже важлива інформація. Річ у тім, що деякі українці можуть істотно знизити суми в платіжках за електроенергію. В енергетичній компанії "Yasno" пояснили, як це зробити.

Так, з 1 червня тариф на електроенергію в Україні зріс до 4,32 гривні за кіловат. Однак є можливість платити вдвічі менше. Для цього потрібно використовувати кілька методів.

Про це стало відомо завдяки інформації від голови енергетичної компанії "Yasno" Сергія Коваленка.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За його словами, насамперед потрібно встановити двозонний лічильник. Таким чином споживач платитиме з 23:00 до 7:00 за нічним тарифом, який удвічі менший за звичайний - замість 4,32 гривні за кіловат електроенергії - 2,16 гривні.

Популярні новини зараз
Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати
Показати ще

Таким чином загалом можна заощадити до 36% витрат на електрику.

Лічильник світла, скріншот: Facebook
Лічильник світла, скріншот: Facebook

За словами Коваленка, встановлення двозонного лічильника окупиться вже за рік-два.

Крім того, очільник Yasno радить встановити "розумні" розетки, які можна запрограмувати на увімкнення техніки в період дії нічного тарифу.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Ну і третя порада від Коваленка - економити. За його словами, той самий бойлер можна вмикати двічі на день, а не тримати увімкненим постійно.

Нагадаємо, перегрів ноутбука вас може розорити: як врятуватися від популярної проблеми.

Раніше повідомлялося, Польща підвищує мінімальну зарплату: на скільки поповниться гаманець українців.

Також, українці можуть не платити за мобільний зв'язок цілий рік - які умови.