В червні ціни на бакалію в українських супермаркетах почали зростати. Порівняно з кінцем травня, подорожчали такі популярні продукти.
За даними порталу Minfin, за перший місяць літа значно подорожчали такі улюблені товари, такі, як гречка, рис і макарони. Ось детальніше про те, як змінилися ціни за місяць:
Гречка

  • Середня ціна: За місяць, з кінця травня до кінця червня, середня ціна на гречку зросла з 25,74 грн/кг до 28,22 грн/кг.
  • Найдешевша гречка: Найдешевше гречку зараз можна купити в мережі Auchan за 22,90 грн/кг.
  • Найдорожча гречка: Найдорожча гречка продається в Megamarket по 35,50 грн/кг.

Рис

  • Довгозернистий рис: За місяць довгозернистий рис подорожчав більш ніж на гривню - з 54,57 грн/кг до 55,67 грн/кг.
  • Пропарений довгозернистий рис: Цей вид рису виріс у ціні майже на дві гривні. Наразі він коштує 65,13 грн/кг, тоді як у травні його ціна була 61,32 грн/кг.
  • Круглозернистий рис: Найбільше подорожчав круглозернистий рис: з 67,45 грн/кг до 70,75 грн/кг, тобто на понад 3 гривні.

Макарони

Популярні новини зараз
Велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще
  • Макарони пір'я: Менш за все подорожчали макарони, але все ж таки зросли в ціні. Макарони пір'я за місяць подорожчали з 29,41 грн/кг до 29,60 грн/кг.

Нагадаємо, вже не попити молока зі свіжим хлібом: в Україні очікується чергове підвищення цін на продукти

Раніше ми писали про те, що буде солодко – всього 22 грн за кіло: супермаркети оновили ціни на цукор, борошно та гречку

Крім того, Знай.ua повідомляв, кіло від 24 гривень: в Україні супермаркети оновили цінники на гречку, рис та вермішель