Наступного опалювального сезону деякі українці зможуть безкоштовно користуватися газом. Відповідну ініціативу анонсували у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Вразливим категоріям громадян планують надавати безкоштовний скраплений газ у балонах для проходження опалювального сезону.

Газовий балон / фото: Freepik
Газовий балон / фото: Freepik

У Мінреінтеграції наголошують, що допомога надаватиметься особам, які проживають на прифронтових територіях. Проєкт є експериментальним і на початкових стадіях реалізовуватиметься лише у Харківській області.

"Передбачається створити механізми, які дозволять поставляти скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу для проходження зимового періоду вразливим категоріям населення на прифронтових територіях", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Для реалізації ініціативи планують залучити міжнародних партнерів. При цьому у відомстві додають, що після відпрацювання проєкту на Харківщині він може розширитися і на інші прифронтові регіони.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуватися до зими потрібно зараз: що потрібно зробити, якщо в житлі електроопалення.

Також наш портал інформував, що пільговий тариф на світло 2,16 грн за кВт: хто зможе платити вдвічі менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо немає грошей на комуналку: незаможним пропонують реальну допомогу.