Повірка квартирних лічильників води - обов'язкова процедура, від якої залежить правильність нарахувань у платіжках. Коли її потрібно проводити, розповіли на facebook-сторінці "Ірпіньводоканалу".

Водоканальники нагадали, що зі структури тарифів на центральне водопостачання було вилучено витрати, пов'язані з повіркою та ремонтом квартирних лічильників абонентів. Тепер плата за процедуру – турбота споживача.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

"Повірка та ремонт засобів квартирних приладів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти абонентів. Нині повірити лічильник можна без демонтажу звернувшись до будь-якої організації, яка уповноважена на здійснення повірки квартирних приладів обліку води", - йдеться у повідомленні.

Проводити повірку лічильників українці зобов'язані кожні 4 роки. Про дату наступної перевірки можна дізнатися, ознайомившись з інформацією у паспорті приладу обліку.

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Якщо лічильник не пройде перевірку у встановлений термін, то споживача можуть очікувати неприємності. Зокрема, постачальник послуг вважатиме показники такого приладу недійсними та розрахунок платіжок буде здійснюватися за іншими правилами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, водоканальники почали формувати "чорні списки" споживачів: кому перекриють воду.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, тарифи на гарячу воду перерахують: кому готуватись до чергового подорожчання.