Серед українців більшість використовують бойлери, що значно підвищує витрати на електроенергію. Однак, є способи, як можна зменшити ці витрати без шкоди для комфорту. Ось кілька порад від експертів, що допоможуть вам зекономити на використанні бойлера.

Відрегулюйте температуру нагрівання

Одним з найпростіших способів економії є зменшення температури нагрівання води. Експерти рекомендують встановити температуру на рівні 55 градусів. Це не лише забезпечить комфортне використання гарячої води, але й значно зменшить споживання електроенергії.

Бойлер. Фото: скрін youtube
Бойлер. Фото: скрін youtube

Використовуйте "розумну" розетку

Сучасні технології дозволяють запрограмувати автоматичне вмикання та вимикання бойлера в потрібний час. За допомогою "розумної" розетки ви можете налаштувати бойлер так, щоб він працював лише тоді, коли це необхідно. Це допоможе уникнути непотрібних витрат електроенергії.

Перейдіть на двозонний лічильник

Якщо у вас встановлений двозонний лічильник, ви можете платити вдвічі менше за електроенергію, спожиту в нічний час (з 23:00 до 7:00). Використання бойлера в цей період дозволить значно зменшити рахунки за електроенергію.

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

Регулярно чистіть бойлер

Накопичений накип всередині бойлера знижує його ефективність і збільшує споживання електроенергії. Регулярне чищення бойлера допоможе підтримувати його в оптимальному стані і зменшить витрати на електроенергію.

Існує міф, що вимикання бойлера з розетки допоможе зекономити електроенергію. Однак, якщо ваш бойлер сучасний, вимикати його немає сенсу. На нове нагрівання води піде більше електрики, ніж на підтримку сталої температури. Тому залишати бойлер увімкненим на ніч буде економніше, ніж вимикати його і зранку чекати, поки вода знову нагріється.

Економія електроенергії при використанні бойлера – це реальність, якщо дотримуватися простих порад.

Нагадаємо, Як підсилити дію прального порошку - спробуйте секретний інгредієнт

Раніше ми розповідали, що Ноутбук витримає найдовші відключення: українцям порадили, як зберегти заряд батареї під час відсутності світла

Також, Щоб продукти в "морозилці" не пропадали, вам потрібні тільки пляшка та сіль