Для більшості пенсіонерів в Україні державні виплати є основним чи єдиним джерелом прибутку. Однак є можливість підвищити розмір своєї пенсії шляхом відстрочення виходу на заслужений відпочинок.

Цією опцією може скористатися будь-який українець, який досяг пенсійного віку. За кожний місяць відстрочки призначення пенсії її розмір зростає певний відсоток. Якщо відстрочка складає до 60 місяців (5 років), то на 0,5% за кожний місяць. Якщо людина відкладає вихід на пенсію на понад 60 місяців, то щомісячне збільшення виплат становитиме 0,75%.

Пенсіонери, старість / фото: Pixabay
Пенсіонери, старість / фото: Pixabay

Таким чином, за рік пенсія зросте на 6%, за два роки – на 12%, а за шість років – на 54%. Слід зазначити, що підвищення пенсійних виплат враховуються лише повні місяці стажу після досягнення пенсійного віку.

Щоб відкласти вихід на пенсію, українцям необхідно заздалегідь повідомити Пенсійний фонд України, інакше виплати можуть бути призначені автоматично. Пенсія з відстрочкою призначається з дати звернення пенсіонера, якщо він звернулася не пізніше трьох місяців після останнього дня придбання додаткового місяця стажу. В іншому випадку виплати почнуться з дня, наступного за останнім днем ​​місяця, коли було придбано додатковий місяць стажу.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 27 червня Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Отже, громадяни мають змогу збільшити свій дохід у похилому віці шляхом відстрочення виходу на пенсію. Однак важливо своєчасно поінформувати відповідні органи про це.

Нагадаємо, безкоштовна комуналка для пенсіонерів: хто з громадян має право звернутися за допомогою до ПФУ

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерам розповіли, що потрібно встигнути зробити за 10 днів – інакше скасують виплати

Знай.ua писав, українці отримають підвищені пенсії в червні: від чого залежить сума доплати