Побутові споживачі повинні уважно стежити за станом димових та вентиляційних каналів. Якщо тяга недостатня, використання газових приладів забороняється. Про це нагадали фахівці компанії "Газмережі".

Газовики наголошують, що в дощову та вітряну погоду тяга в димових та вентиляційних каналах істотно погіршується, а часом може утворитися навіть зворотна тяга.

Газова колонка. Фото: скрін youtube
Газова колонка. Фото: скрін youtube

У такому випадку продукти горіння не виводяться назовні, а накопичуються у приміщенні. В результаті споживач ризикує отруїтися чадним газом.

Щоб не допустити трагічних ситуацій, фахівці рекомендують не встановлювати електровитяжку поряд із котлом або колонкою. Також слід регулярно перевіряти наявність тяги.

Популярні новини зараз
"ППО активно працюватиме": мольфар визначив українські міста, яким загрожує евакуація Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Перевірка газових приладів Фото: скрін youtube
Перевірка газових приладів Фото: скрін youtube

Зробити це просто – легку смужку паперу прикласти до отвору димоходу. Якщо папір залишається нерухомим - тяги немає, а якщо відхиляється у приміщення – тяга зворотна.

У такому разі споживачеві доведеться відключити всі газові прилади та не використовувати їх до моменту прибуття фахівців та вирішення проблеми.

"Якщо тяга відсутня або зворотна, газові прилади слід вимкнути та негайно звернутися до балансоутримувача для виклику спеціалістів. До усунення несправностей використовувати газові прилади заборонено", - попередили споживачів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, якщо хочете зустрічати зиму в теплі: "Газмережі" дали споживачам важливі вказівки.

Також наш портал інформував, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виписують сотні тисяч штрафу за газову плиту: причини покарань, і як цього уникнути.