Практично у всіх українських населених пунктах діють графіки відключення світла. Однак іноді електроенергію відключають і включають несподівано. Це спричиняє перепади напруги, що може призвести до поломки побутової техніки.

За словами експертів, дуже страждають на такі події холодильники.

Цього разу, наш дорогий читачу, ми разом розберемося, як уникнути поломки пристрою.

Жінка стоїть біля холодильника
Жінка стоїть біля холодильника

У періоди відсутності світла українцям можна не перейматися тим, чи зберегтися їжа в холодильнику. Сучасна побутова техніка влаштована так, що може зберігати холод по кілька годин, якщо не відкривати дверцята без особливої ​​потреби або покласти на одну з полиць пляшку з льодом.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Графіки відключення електроенергії на 25 червня Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів
Показати ще

А ось сам агрегат може і не витримати незмінних відключень електроенергії. І причиною цього найчастіше стають різкі стрибки напруги в мережі. Справа в тому, що коли включають світло, люди активно починають користуватися електричними приладами. Це і призводить до стрибків.

Жінка, яка лізе до холодильника
Жінка, яка лізе до холодильника

Тому щоб захистити холодильник від можливих поломок, краще вимикати його з розетки відразу після того, як відключили електроенергію. Потім, коли світло дадуть, не варто одразу підключати його до мережі. Краще зачекати 5-10 хвилин. Це дасть змогу вберегти агрегат від стрибків напруги.

По можливості, українці можуть купити спеціальне струмове реле. Такий пристрій урятує холодильник від перепадів і коштує в середньому від 800 до 1500 гривень. Знайти його можна у магазинах побутової техніки.

Нагадаємо, ходитимуть по квартирах і штрафуватимуть: українців покарають за підключення побутових приладів – подробиці.

Раніше повідомлялося, ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.

Також, морозильна камера без льоду: прості поради для господарів.