Енергосистема перебуває у критичному стані, адже навіть улітку українці змушені сидіти без світла більшу частину дня.

Чи вдасться уникнути зимових блекаутів, розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко під час пресконференції в Українському кризовому медіацентрі.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Експерт вважає, що зберегти цілісність енергосистеми можливо, навіть якщо ворог продовжить завдавати масованих ударів. На його думку, ймовірність блекаутів у зимовий період – мінімальна.

"Шанси, що енергосистема збереже свою цілісність, навіть якщо удари з боку росіян продовжаться, цієї зими дуже високі. Ймовірність того, що не буде блекауту, набагато вища за 90%, з моєї точки зору", - заявив Володимир Омельченко.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 25 червня Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Українців змусять платити за власні заощадження Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Втім, такий позитивний сценарій можливий лише за умови швидкого реагування та відновлення пошкоджених об'єктів. Крім того, частково покрити дефіцит електричної енергії можна шляхом збільшення імпорту з ЄС.

За словами експерта, зараз Україна здатна повернути близько 1,5-2 ГВт потужностей, за умови, що пошкоджені об'єкти вдасться відремонтувати до настання зими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скільки ще доведеться терпіти відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.

Також наш портал інформував, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.

Крім того, ми писали, в YASNO роздали важливі вказівки на літо: що вимагають від споживачів.