В Україні продовжують дорожчати житлово-комунальні послуги. Цього разу деяким споживачам анонсували підвищення ще одного тарифу – одразу на 90%.

Нові тарифи на холодну воду хочуть встановити на Одещині, у Вигодянській громаді. За час воєнного стану це вже не перше подорожчання. Про це йдеться в офіційному повідомленні місцевої влади.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Востаннє тарифи на водопостачання для побутових споживачів у громаді переглядали у травні 2023 року. На сьогоднішній день ціна перестала бути економічно обґрунтованою.

У поясненні йдеться, що вода подорожчає через постійне зростання основних складових тарифу, зокрема подорожчання електроенергії, паливно-енергетичних ресурсів, матеріалів, запчастин, збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Згідно з розрахунками, місцевий водоканал планує підвищення для населення трохи більше ніж на 90% - з 20,11 до 38,39 гривні за кубометр. Для споживачів без лічильника плата за воду збільшиться вдвічі - з 250 до 500 гривень на місяць з однієї людини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, що за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: народний депутат розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.