Літо – це пора безтурботних канікул для дітей, коли вони можуть гратися, їздити з батьками на відпочинок, насолоджуватися теплом та сонцем. Проте, цього року для багатьох українських сімей літні плани можуть бути порушені.

Про це пише "Стіна".

З'явилася інформація про те, що навчання в українських школах може розпочатися вже у серпні. Це викликало чимало занепокоєння та паніки серед батьків, адже офіційного підтвердження від Міністерства освіти та науки ще не було.

Літні канікули, скріншот: YouTube
Літні канікули, скріншот: YouTube

Особливо гостро цю проблему відчувають кияни. Старшокласники столичних шкіл отримали попередження про можливий ранній початок навчального року.

Популярні новини зараз
Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям буде легше отримати соціальну допомогу: що зміниться Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні
Показати ще

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий підтвердив, що навчальний рік у університетах планують розпочати раніше. Рекомендації щодо цього вже надіслані до ВНЗ.

Що ж стосується шкіл, то офіційної інформації про зміну графіку навчання у 2024/2025 навчальному році поки що немає. Міністерство освіти все ще вивчає можливі варіанти.

Існує декілька причин, чому може розглядатися можливість раннього початку навчання.

  • Проблеми з опаленням та електропостачанням у зимовий період. Через пошкодження інфраструктури внаслідок російських атак, виникають побоювання, що взимку може не вистачати тепла та світла. Тому, можливо, буде вирішено подовжити зимові канікули, а навчання продовжити у літній період – у червні.

  • Намагання надолужити втрачений через війну час.

Проте, є ті, хто не задоволений таким рішенням, а саме:

  • Батьки стурбовані тим, що навчання у серпні буде надто спекотним та стомлюючим для дітей.

  • Багато сімей вже спланували літній відпочинок, і їм буде складно перебудувати свої плани.

  • Виникають питання щодо якості освіти, адже літо – не найкращий час для сприйняття інформації.

Наразі важко сказати, яким буде остаточне рішення. Міністерство освіти має ретельно зважити всі "за" і "проти", перш ніж оголосити про офіційні зміни у календарі навчального року.

діти, канікули
діти, канікули

Нагадаємо, що в Україні почнуть готувати школярів до реального життя, скасовують 11-річку та змінюють предмети.

Як повідомляли раніше, які зміни готують українським школярам.

Як писав "Знай" раніше, хто з освітян в черзі залишити свій стіл порожнім.