Українські пенсіонери зможуть отримати спеціальні надбавки, які нараховуватимуться щомісяця. Проте пощастить не всім. Хто отримає бонус до виплати, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду у Запорізькій області.

В Україні пенсіонери можуть отримувати різні доплати та надбавки до основної пенсії, залежно від свого статусу, заслуг та віку. Відповідно до законодавства, при досягненні 70 років літній особі призначають щомісячну доплату, яка збільшується кожні 5 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Який розмір надбавок:

  • віком від 70 до 74 років – щомісячно додаткові 300 гривень;
  • у віці від 75 до 79 років – додатково 456 гривень;
  • у віці від 80 років та старше – додатково 570 гривень.

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

У ПФУ попередили, що ця доплата призначається без особистого звернення пенсіонера з місяця, коли той досягає встановленого віку.

Популярні новини зараз
Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

"Ці доплати до основної пенсії людина отримує з місяця, коли у неї день народження. До Пенсійного фонду України додатково звертатись не потрібно", - йдеться в повідомленні.

Проте одержати вікові надбавки зможуть не всі громадяни. Не мають права на цю доплату особи, які отримують пенсію з урахуванням усіх надбавок та бонусів понад 10 340 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери стануть багатшими, але "губу розкатувати" не потрібно: яку надбавку можна отримати влітку.

Також наш портал інформував, окрім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, яка пенсія буде в осіб на повному державному утриманні: особливості для різних категорій.