Існує кілька вимог, яких необхідно дотримуватись кожному власнику електролічильника, щоб уникнути неприємностей, у тому числі штрафів. Про це нагадали фахівці "Закарпаттяобленерго".

Електролічильник забезпечує правильність обліку спожитої електричної енергії та відповідно коректність платіжок. Щоб жодних проблем з приладом обліку не виникало, слід дотримуватись кількох вимог.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

По-перше, для обліку електричної енергії повинні використовуватися лічильники, які пройшли перевірку чи державну метрологічну атестацію.

По-друге, кожен встановлений прилад, згідно з нормативними документами, повинен мати відповідні пломби - на гвинтах, що кріплять кожух лічильника та на клемній кришці.

Популярні новини зараз
ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

По-третє, лічильник встановлений на квартирі споживача не повинен мати зовнішніх механічних пошкоджень або дефектів. Також споживач зобов'язаний забезпечити цілісність пломб.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Порушення цілісності пломби може обійтися штрафом, а якщо енергетики запідозрять втручання в роботу приладу обліку, то покарання може бути суворішим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.

Також наш портал інформував, перевірка лічильника вважатиметься незакінченою: комунальники нагадали про важливий нюанс.

Крім того, ми писали, травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше.