Повірка квартирних лічильників – обов'язкова процедура, яку не можна ігнорувати, адже тоді прилад обліку вважатиметься недійсним. Що потрібно пам'ятати про цю процедуру, розповіли у КП "Київтеплоенерго".

Після повірки лічильника треба передати постачальнику послуг документи, що її підтверджують. Це необхідно для актуалізації даних в інформаційно-аналітичній системі.

Повірка лічильників Фото: скрін youtube
Повірка лічильників Фото: скрін youtube

Які документи потрібно надати:

  • свідоцтво про перевірку;
  • акт виконаних робіт/протокол перевірки;
  • акт демонтажу/монтажу (якщо перевірка була здійснена з демонтажем приладу обліку);
  • фото лічильника зі свідченнями на поточну дату.

Після отримання документів фахівці вносять у базу інформацію, а також звіряють показання лічильника та за необхідності коригують нарахування.

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Що буде, якщо не повірити лічильник?

Якщо міжповірочний період лічильника минув, такий прилад обліку вважається недійсним. У такому разі постачальник не приймає передані показники та нараховує плату за іншою формулою. Через війну споживач може відчутно переплачувати послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям нагадали важливі правила щодо лічильників води: 5 пунктів, які врятують ваші гроші.

Також наш портал інформував, знімаєте свідчення неправильно та переплачуєте: українці отримали інструкцію щодо лічильників.

Крім того, ми писали, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.