Електричні тарифи, які менше за 8 гривень за кіловат, уряд вважає компромісом у політичних питаннях. Коли приймається новий тариф, уряд мусить балансувати між захистом людей, реаліями ринку та економічною розумністю.

Сьогодні бізнес платить близько 8 гривень за кіловат, але така ціна для населення - занадто висока. Наразі ціна на електроенергію у 2,64 грн покриває лише транспортні витрати. Тому будь-яка ціна, відмінна від 8 гривень, це компроміс між потребами галузі та можливостями держави.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео
Платіжка за електроенергію, кадр з відео

Підвищення цін на електрику неминуче, але тарифи будуть встановлені політичним рішенням, а не ринковими вимогами. Підтримати діяльність Енергоатому й Укргідроенерго за такого тарифу буде складно.

Це стане політичним рішенням. Ціна не зможе бути суттєво нижчою за 4 гривні. Можливо, обмеження з електрикою триватимуть до літа або навіть зими, якщо потужності будуть пошкоджені. Головне - економно використовувати електрику, щоб пережити цей складний період.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Нагадаємо, приготуйтеся до нових платіжок за світло: нардеп розповів, коли піднімуть тариф

Вам буде цікаво дізнатися за магніти штрафують, а за це ще й похвалять: який пристрій допоможе зменшити рахунки за світло

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вода, світло та газ: що буде з тарифами в Україні з травня 2024 року