В Україні з 1 липня мала відбутися індексація виплат для трьох категорій пенсіонерів. Проте перерахунок пенсій було проведено на кілька місяців раніше. Кого торкнулося підвищення, розповів омбудсман Дмитро Лубінець у своєму telegram-каналі.

Деяким українським пенсіонерам перерахували виплати наперед. Індексація, згідно з графіком, мала відбутися у липні, але її провели на кілька місяців раніше.

Українські пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Українські пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

Так, достроково виплати підняли трьом категоріям громадян – державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та вченим.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Щоб отримувати пенсії, українцям потрібно терміново з'явитися у ПФУ: залишили лише 10 днів Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів
Показати ще

"Цього року 22 400 науковцям, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування провели перерахунок раніше, аніж у попередніх роках. Раніше індексація проводилася з 1 липня", - повідомив Лубінець.

Індексація пенсій Фото: скрін telegram/dmytro_lubinetzs
Індексація пенсій Фото: скрін telegram/dmytro_lubinetzs

Індексацію виплат більшості пенсіонерів було проведено ще 1 березня. Внаслідок пенсії в Україні зросли в середньому на 397,07. Розмір середньої пенсії досяг 5792,02 гривні. Також з 1 червня 2024 року проіндексовані виплати почнуть отримувати працюючі пенсіонери.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру.

Також наш портал інформував, найпростіший спосіб оформити "літню" субсидію: допоможуть навіть сусіди, які "дружать" із комп'ютером.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Жирно присмокталися і не подавляться": клієнт ПФУ поскаржився на крадіжку своїх грошей і корупцію в пенсійній системі.