Виявляється, що українці, які самостійно не можуть сплатити за комуналку, мають право звернутися за призначенням субсидії. Щоб отримати допомогу від держави, потрібно відповідати певним критеріям.

Експерт у питаннях соціальних виплат Вікторія Гусакова пояснила, за які покупки українці можуть залишитись без субсидії.

Про це пише портал "На пенсії".

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Відповідно до пункту 14 Постанови №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо хтось із складу домогосподарства або член сім'ї особи зі складу домогосподарства:

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи
Показати ще

- на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має у власності транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п'яти років (крім мопеда та причепа).

Наявність у власності транспортних засобів зазначається у декларації. За технічним паспортом буде визначено, чи особа має право на субсидію. Таким чином, воно може подати документи на призначення субсидії, а орган, який призначає субсидії, вивчить їх та ухвалить рішення про нарахування допомоги.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Крім цього, є ще кілька випадків, за яких субсидію не призначать, а саме – якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім'ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії (призначення житлової субсидії без звернення) здійснив :

- купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму) на суму, що на дату проведення операції перевищує 50 тисяч гривень;

- операції з купівлі безготівкової та (або) готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"Отже, якщо ви хочете отримувати субсидію, але не знаєте, чи буде вам вона призначена при купівлі (продажу) майна, з документами, що підтверджують угоди, зверніться за консультацією до Пенсійного фонду", - пояснила вона.

Юрист наголосила, що житлова субсидія також не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім'ї особи зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти або облігації внутрішньої державної позички на загальну суму, яка перевищує 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, проігноруєте – про літню субсидію можна забути: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.

Раніше повідомлялося, що сплатити податки можна менше: податківці дали важливу інформацію.

Також, українцям збільшують субсидії: хто має право і як отримати.