У YASNO вирішили пояснити, як влаштовуються відключення світла, але схоже, пояснення не зовсім заспокоїли українців.

Ось що відбувається: в енергосистемі нині брак ресурсів, тому кожному регіону призначають свій ліміт енергії, яку можна використати.

Укренерго щодня розраховує ліміти та передає їх місцевим операторам, які потім становлять графіки відключень. Якщо дефіцит енергії стає різким, вводяться екстрені вимкнення.

YASNO, хоч і інформує користувачів про відключення, але, за їхніми словами, безпосередньо у них не бере участі. Однак, багато користувачів незадоволені ситуацією.

Популярні новини зараз
Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше
Показати ще

Вони скаржаться на відключення у незручний час, залишаючи їх без світла, а вулиці міста одночасно купаються у яскравих вогнях, що здається дивним. Виникають питання щодо дітей, які готуються до іспитів, тому що відключення світла створює серйозні проблеми з навчанням.

  • "Люди приходять з роботи, а тут бац і о 19-й вимкнули світло, а у нас електроплити і нікого це не хвилює"
  • "І тому вчора, коли люди не мали світла, на Гулівері світлове шоу було в Києві? А може ви краще відключите ці телевизори? І не буде жодних проблем"
  • "Коли дефіцит не висвітлюють вулиці після 22 години"
  • "І з якого дива вранці, коли вже не так темно, працює вуличне освітлення?"
  • "А що щодо дітей, які готуються до НМТ? Ви порушуєте право на освіту!"