Для наших читачів є надзвичайно несподівана історія. Пенсійний фонд України визнав свою помилку та почав повертати гроші пенсіонерам, а також робити перерахунок тим, хто з 1 березня недоотримав "індексованих" грошей. Однак треба одразу попередити, є й хороші новини, і погані також є.

Експерт із пенсійних питань видання "На пенсії", а також журналіст Сергій Коробкін у новому відео на YouTube відповів на кілька важливих питань.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Як пенсіонер збільшив свою пенсію

Черговий лист із цього приводу надійшов від пенсіонера на ім'я Олександр. Він повідомив, що з 1 березня його пенсія не зросла на копійку. За його словами, пенсію призначили за віком у грудні 2020 року, перші три роки її не індексували на оголошені відсотки, а лише додавали 100-135 гривень.

Олександр сподівався, що цього року нарешті проведуть повноцінну індексацію, але пенсія не змінилася. Тоді він написав листа до Пенсійного фонду, і йому повідомили, що з 1 березня таки додали 100 грн. Експерт Сергій Коробкін вивчив інформацію, додану до листа.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Там був протокол розрахунку пенсії та висновок про те, що основний розмір пенсії Олександра у березні проіндексували та збільшили, але на таку саму суму зменшили індексаційні надбавки, встановлені у попередні роки – 100 та 135 грн відповідно.

Таким чином, загальний розмір пенсії залишився без змін. Подібні випадки ми вже розглядали, але в цій історії виник новий поворот.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Індексація пенсій 2024 – як помилився ПФУ

В уряді обіцяли, що з 1 березня всі пенсії проіндексують не менше, ніж на 100 гривень. Однак багато людей, які вийшли на пенсію саме у 2020 році, за фактом залишилися без підвищення. Сталося це через особливості розрахунку.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

На думку експерта, у своїй відповіді пенсіонеру Пенсійний фонд завуальовано визнає помилку та несправедливість, що сталася. Представники ПФУ зазначили, що переглянуть пенсію Олександра та з 1 березня знову збільшать її на 100 грн.

Про аналогічні випадки повідомили й інші пенсіонери. Аналіз цих випадків проводить журналіст Сергій Коробкін:

Нагадаємо, пенсія без стажу тепер не проблема: як отримати державну допомогу.

Раніше повідомлялося, як не втратити останнє: причини скасування виплати пенсії в Україні.

Також не втрачайте гроші: як українським пенсіонерам перерахувати пенсію.