Пенсіонери без стажу зможуть отримати спеціальну грошову допомогу від держави. Українцям розповіли, на яку виплату вони можуть розраховувати та як її отримати.

Про це повідомили на офіційному порталі Дія.

Пенсіонерам, які не мають необхідного стажу для отримання повної пенсії, може бути надана спеціальна грошова допомога від держави.

Пенсіонерка на вулиці
Пенсіонерка на вулиці

Яка виплата надається замість пенсії

Держава підтримує українців без стажу, надаючи їм тимчасову грошову допомогу замість пенсії. Розмір такої допомоги складає 2 361 гривня.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Ця матеріальна допомога надається особам, які досягли 65 років, але не мають необхідного страхового стажу для отримання повноцінної пенсії та особам, яким виповнилося 63 роки, але їм не вистачає стажу для отримання пенсії за віком.

Мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію в Україні становить:

  • 31 рік — для виходу на пенсію в 60 років;

  • 21 рік — для виходу на пенсію в 63 роки;

  • 15 років — для виходу на пенсію в 65 років.

Як отримати таку виплату

Для отримання вищезазначеної допомоги пенсіонеру необхідно особисто звернутися до місцевого центру соціального захисту. Після подання всіх необхідних документів буде проведена перевірка особи. Важливо, щоб пенсіонер не мав додаткових джерел доходу, інакше у виплаті допомоги йому може бути відмовлено.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що виплати українцям опинилися під загрозою.

Як повідомляли раніше, українцям повідомили, що вони можуть отримати матеріальну допомогу на дитину.

Як писав "Знай" раніше, українки зможуть отримати фінансову допомогу.