Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які вже встигли спробувати першу полуницю, є цікаві новини. У соціальних мережах розповсюджується відео з одного з українських ринків, де черешню продають по 1600 грн. за кіло. Користувачі соцмереж пишуть, що цей ринок знаходиться у Івано-Франківську.

Втім, сорт черешні не вказується, а тому можна припустити, що вона є елітною імпортною. Адже український фрукт продають, наприклад, на великому оптовому ринку загалом по 130 грн/кг.

Ціни на черешню, скріншот: Facebook
Ціни на черешню, скріншот: Facebook

"Ого, черешня по 1600 грн на ринках? Саме стільки коштують фрукти в Івано-Франківську. Я особисто шокований, а які ціни на черешню бачили ви?", – йдеться у підписі до відео з дорогою черешнею.

При цьому варто визнати: фрукт, що продається за 1600 грн/кг, зовні має "презентабельний, товарний" вигляд. Так, черешні великі та мають насичений колір.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня
Показати ще

Втім, є підстави припускати, що показана у відео черешня відноситься до будь-якого дорогого імпортного сорту. Адже, наприклад, на одному із найбільших оптових ринків "Шувар" український фрукт продають у середньому по 130 грн/кг. При цьому можна зустріти і менші ціни – наприклад, 100 грн.

Ціни на черешню, скріншот: OLX
Ціни на черешню, скріншот: OLX

Ціни на черешню, скріншот: OLX
Ціни на черешню, скріншот: OLX

За такою ж ціною продають черешню та українці. Наприклад, на популярній платформі онлайн-оголошень фрукти, як стверджується, нового врожаю можна купити як по 150 грн/кг, так і по 85 грн/кг.

Нагадаємо, займайте чергу заздалегідь: українців потішили новими цінами на літні ягоди.

Раніше повідомлялося, в Україні стрімко дешевшають продукти, навіть овочі: на що в травні цінники стали "приємнішими".

Також, вже можна поласувати черешнею: скільки вона коштує і де її можна купити.