Ситуація із виплатою пенсій в Україні стала критичною через різке скорочення кількості працюючих громадян, що призвело до нестачі коштів для виплати пенсій. Тому депутати взялися за розробку пенсійної реформи, яка означає запровадження обов'язкових пенсійних накопичень.

Нині в Україні приблизно третина населення – це пенсіонери, а аналогічна кількість працюючих сплачує внески до Пенсійного фонду.

Українські пенсіонерки, скрін з відео
Українські пенсіонерки, скрін з відео

Однак коштів, що надходять до фонду, не вистачає для виплати всім пенсіям через скорочення кількості працюючих громадян. Тому державі доводиться додатково фінансувати Пенсійний фонд із бюджету, який вже перебуває у скрутному фінансовому становищі.

Депутати зараз активно працюють над законопроектом №9212, який передбачає запровадження обов'язкових накопичувальних пенсій. Цей законопроект уже проходив голосування у парламенті, але йому не вистачило голосів.

Популярні новини зараз
Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати Громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Ініціатори законопроекту сподіваються, що після доопрацювань його буде ухвалено.

Пенсіонерка, фото: кадр з відео
Пенсіонерка, фото: кадр з відео

"Це такий страждальний закон насправді. Ми всі з вами у всіх партіях говорили про те, що потрібно змінювати пенсійне забезпечення наших громадян. Ми всі розуміємо, що це надскладне питання. Але ми розуміємо, що якщо ми не рухатимемося, то ми нічого й не зробимо", – сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який і став ініціатором закону.

Після закінчення війни з виплатою пенсій буде ще важче через скорочення кількості військовослужбовців та погіршення демографічної ситуації в країні.

Скорочення працездатного населення продовжуватиметься, що створює загрозу подальшого погіршення ситуації з пенсійним забезпеченням.

Введення накопичувальних пенсій стає невідкладним завданням і вони доповнюватимуть існуючу солідарну пенсійну систему. Це дозволить збалансувати пенсійну систему та забезпечити майбутнім пенсіонерам гідні виплати.

Також наш портал інформував, дивно , але така у багатьох: яка буде пенсія, якщо зарплата 15 тисяч гривень