Пенсійне забезпечення в Україні не обмежується базовими виплатами. Для підтримки гідного рівня життя людей передбачені спеціальні надбавки, які можуть істотно збільшити розмір їх щомісячних виплат. Одні із таких доплат українські пенсіонери отримають уже влітку.

Перша категорія надбавок належить до віку пенсіонерів.

Пенсіонерка на вулиці
Пенсіонерка на вулиці

Громадяни віком від 70 років, пенсії яких не перевищують 10 340 гривень, мають право на вікову доплату. Її розмір варіюється в залежності від віку: 300 гривень для осіб від 70 до 74 років, 456 гривень – від 75 до 79 років, та 570 гривень для тих, кому виповнилося 80 і більше років.

Надбавка нараховується автоматично, без необхідності особистого звернення до Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла «Замкнуте коло»: шаманка розповіла, що буде з мобілізацією і чи захистить бронь Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати
Показати ще

Окрему категорію складають пенсіонери, які проживають у зонах бойових дій чи потенційної небезпеки та не отримують допомоги як внутрішньо переміщені особи чи міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Йдеться про мешканців Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської, Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Сумської областей. Ці люди мають право на збільшення від ООН, якщо їх пенсія не перевищує 3250 гривень. Розмір доплати становитиме різницю між зазначеною сумою та фактичним розміром пенсії пенсіонера.

Важливо відзначити, що ці надбавки нараховуються автоматично без додаткових звернень з боку пенсіонерів.

Нагадаємо, це дуже невигідний стаж: українці отримали попередження про пенсію

Як повідомляв "Знай.uа", майбутнім пенсіонерам обіцяють гідну старість: потрібні лише гроші

Знай.ua писав, дивно, але така у багатьох: яка буде пенсія, якщо зарплата 15 тисяч гривень