Для пенсіонерів, які продовжують працювати, закон встановлює правило щодо перерахунку пенсій раз на два роки. Це означає, що кожні два роки їхні пенсії можуть бути збільшені залежно від додаткового стажу, який вони набули працюючи після виходу на пенсію.

Закон передбачає, що перерахунок пенсій проводиться з квітня. Проте, для того щоб врахувати новий стаж і, можливо, зміни у заробітній платі, Пенсійний фонд (ПФ) потребує даних про сплату Єдиного соціального внеску (ЄСВ) за перший квартал року.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Оскільки підприємства можуть подавати звітність про ці внески до 10 травня, у квітні або травні ПФ ще не має усієї необхідної інформації.

Через це оновлені пенсійні виплати не видаються у квітні та травні. Оновлення пенсій, як очікується, буде проведено у червні, з урахуванням нових даних про стаж і зарплату пенсіонерів. Також у червні пенсіонери отримають доплати за квітень і травень з урахуванням нового перерахунку.

Популярні новини зараз
Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно
Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно

Якщо пенсіонер працював додатково після останнього перерахунку і набув стаж, то його пенсія може збільшитись. Як правило, за кожний рік додаткового стажу додається 1% від мінімальної пенсії. На сьогоднішній день це становить приблизно 23,61 грн за рік, тож за два роки це може бути близько 47,22 грн до пенсії на місяць.

Якщо перерахунок затримується, то у червні пенсіонери повинні отримати не тільки збільшену пенсію, а й доплату за квітень та травень з урахуванням нового перерахунку.

Нагадаємо, вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Раніше ми писали про те, що вийти на пенсію стане складніше: на українців чекає непроста старість