Весна в розпалі і багато хто починає відкривати сезон шашликів. Однак покупне м'ясо може серйозно вдарити по гаманцю. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВелике везіння, якщо є можливість вести господарство і забезпечувати себе домашнім м'ясом. Цінники у супермаркетах змінюються досить динамічно і напередодні Великодня помітно пішли вгору.
Ціни на свинину
Готовий шашлик зі свинини у супермаркетах пропонується у середньому по 188 гривень за кілограм. Цінник знизився майже на 10 гривень, якщо порівнювати із минулим місяцем. Проте решта м'яса помітно подорожчала.
Наприклад, підчеревок виріс у ціні з 166,72 до 172,63 гривні за кілограм, шийок – з 229,09 до 248 гривень за кілограм. Середня вартість ребер - 178,97 гривні за кіло, що трохи дешевше, ніж місяцем раніше.
Ціни на яловичину
Приготувати шашлик із яловичини - задоволення дуже дороге. Кілограм гуляшу в середньому подорожчав із 277,96 до 280,54 гривні. Ребра обійдуться на 6 гривень дорожче – у середньому 168,95 гривні за кілограм.
Ціни на маринад
Якщо додатково купувати маринад, доведеться ще викласти від 27,10 до 32,80 гривні. Саме такий діапазон цін на маринад "Верес до шашлику" в українських супермаркетах.
Раніше портал Знай повідомляв, завищені ціни на соціально значущі продукти: куди скаржитися українцям.
Також наш портал інформував, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.
Крім того, ми писали, від суми в чеку волосся дибки стануть: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало і сосиски.