Весна в розпалі і багато хто починає відкривати сезон шашликів. Однак покупне м'ясо може серйозно вдарити по гаманцю. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Велике везіння, якщо є можливість вести господарство і забезпечувати себе домашнім м'ясом. Цінники у супермаркетах змінюються досить динамічно і напередодні Великодня помітно пішли вгору.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Ціни на свинину

Готовий шашлик зі свинини у супермаркетах пропонується у середньому по 188 гривень за кілограм. Цінник знизився майже на 10 гривень, якщо порівнювати із минулим місяцем. Проте решта м'яса помітно подорожчала.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Наприклад, підчеревок виріс у ціні з 166,72 до 172,63 гривні за кілограм, шийок – з 229,09 до 248 гривень за кілограм. Середня вартість ребер - 178,97 гривні за кіло, що трохи дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яловичину

Приготувати шашлик із яловичини - задоволення дуже дороге. Кілограм гуляшу в середньому подорожчав із 277,96 до 280,54 гривні. Ребра обійдуться на 6 гривень дорожче – у середньому 168,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на маринад

Якщо додатково купувати маринад, доведеться ще викласти від 27,10 до 32,80 гривні. Саме такий діапазон цін на маринад "Верес до шашлику" в українських супермаркетах.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, завищені ціни на соціально значущі продукти: куди скаржитися українцям.

Також наш портал інформував, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, ми писали, від суми в чеку волосся дибки стануть: супермаркети оновили ціни на ковбасу, сало і сосиски.