Українці мають платити за доставку газу, як і за спожиті обсяги ресурсу. Проте існує виняток із правил - особи, які законно можуть не оплачувати "другу" платіжку. Про це інформують "Вікна".

По-перше, побутових споживачів попереджають, що виїзд за кордон через повномасштабну війну не є підставою для звільнення від сплати доставки газу.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Якщо людина не проживає вдома, вона може не платити за послуги, що надаються за індивідуальним лічильником. Щодо транспортування газу в житло, то платити потрібно навіть за нульового споживання. Плата нараховується обслуговування газової інфраструктури, підведеної до домогосподарства.

Хто може не платити?

Законно не платити за розподіл блакитного палива можуть українці, у яких внаслідок бойових дій чи ракетних ударів пошкоджено розподільчу інфраструктуру, внаслідок чого доступ до газорозподільної системи став неможливим.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Крім того, забути про "другу" платіжку за газ можуть громадяни, які офіційно відмовляться від газопостачання. Після подання відповідної заяви оператору ГРМ, буде "відрізано" трубу та встановлено спеціальну заглушку. Споживачам, які лише тимчасово не планують споживати газ, такий метод не буде вигідним, оскільки за повторне підключення до газової мережі доведеться викласти чималу суму.

Раніше портал Знай повідомляв, готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня.

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, ми писали, ваші гроші можуть загубитися: "Газмережі" попередили про помилки в обробці платежів.