Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на найпопулярніші продукти харчування.

Ближче до середини квітня українські супермаркети оновили цінники на курячі яйця, сало та варену ковбасу.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Відомо, що яйця і сало входять до основних складових раціону українців, тому їх вартість безпосередньо впливає на фінансове становище та можливості домогосподарств. Останніми роками ціни на них зазнали чимало трансформацій.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вартість курячих яєць

Зокрема курячі яйця Квочка в середньому продаються по 54,95 грн за десяток. Ясенсвіт по 49,73 грн. за десяток, що дешевше, ніж минулого місяця – 58,80 грн. За 30 штук таких самих яєць доведеться віддати 148,15 грн.

Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin
Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin

Вартість сала

Змінилися у квітні ціни та на сало. Наприклад, домашнє подешевшало з 237,00 грн/кг до 232,50 грн/кг. Солоне залишилося на рівні минулого місяця – 242,84 грн/кг.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Вартість вареної ковбаси

За ковбасу варену "Алан" докторську 1 кг беруть у Metro по - 280,69 грн., Auchan - 312,90 грн., Novus - 299,00 грн., Megamarket - 268,90 грн. Середня ціна на рівні – 290,37 грн. Ковбаса варена "Алан" молочна 400 гр продається в Novus по 124,00 грн., Metro по 133,81 грн. Середня ціна на рівні – 128,91 грн.

Ковбаса варена "Ашан" докторська 1 кг продається в "Auchan" по 299,00 грн. А ось ковбаса варена "Глобине" докторська 1 кг продається в Auchan по 225,00 грн.

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Нагадаємо, беріть пакет побільше: супермаркети порадували знижками на сало, ковбасу та сардельки.

Раніше повідомлялося, кіло всього по 22 грн: в Україні знижуються ціни на гречку, рис та макарони.

Також, можна отримати лише кілька днів: українцям роздають продуктові набори.