Запорізька міська рада звертається до мешканців області з проханням вчасно сплачувати за тепло, незважаючи на складну економічну ситуацію, яка виникла внаслідок війни.

Концерн "Міські теплові мережі" (МТМ) стикається зі значною заборгованістю перед ними у розмірі 2,1 мільярда гривень, що ускладнює їхню фінансову ситуацію та може призвести до серйозних проблем з обслуговуванням теплових мереж.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Незважаючи на те, що війна стала причиною форс-мажорних обставин, які ускладнили економічну ситуацію багатьох громадян, це не звільняє від обов'язку сплачувати за комунальні послуги.

Неоплата може призвести до перебоїв у постачанні тепла, неспроможності вчасно проводити необхідні профілактичні роботи та загрози тим, що підприємство просто не зможе виконувати свої обов'язки перед постачальниками.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Для зменшення заборгованості, МТМ активно працює над досудовим зменшенням дебіторської заборгованості. Зокрема, вони укладають договори реструктуризації з боржниками, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо важливості вчасної оплати за послуги та надсилають претензії.

У випадку, якщо всі інші зусилля не дають результатів, підприємство готове звертатися до суду для стягнення заборгованості.

Генеральний директор концерну "МТМ" Сергій Астапенков закликає споживачів розуміти складну ситуацію, в якій опинилися комунальні служби, і вчасно сплачувати за отримані послуги.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Він підкреслює, що в сучасних умовах вчасна оплата є важливою підтримкою для комунальних служб, які працюють у надскладних умовах та потребують фінансових ресурсів для забезпечення надійного теплопостачання.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям почнуть відключати воду: чиї будинки у першу чергу

Також, Знай.ua писав про борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку