Запорізька міська рада звертається до мешканців області з проханням вчасно сплачувати за тепло, незважаючи на складну економічну ситуацію, яка виникла внаслідок війни.

Концерн "Міські теплові мережі" (МТМ) стикається зі значною заборгованістю перед ними у розмірі 2,1 мільярда гривень, що ускладнює їхню фінансову ситуацію та може призвести до серйозних проблем з обслуговуванням теплових мереж.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Незважаючи на те, що війна стала причиною форс-мажорних обставин, які ускладнили економічну ситуацію багатьох громадян, це не звільняє від обов'язку сплачувати за комунальні послуги.

Неоплата може призвести до перебоїв у постачанні тепла, неспроможності вчасно проводити необхідні профілактичні роботи та загрози тим, що підприємство просто не зможе виконувати свої обов'язки перед постачальниками.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Для зменшення заборгованості, МТМ активно працює над досудовим зменшенням дебіторської заборгованості. Зокрема, вони укладають договори реструктуризації з боржниками, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо важливості вчасної оплати за послуги та надсилають претензії.

У випадку, якщо всі інші зусилля не дають результатів, підприємство готове звертатися до суду для стягнення заборгованості.

Генеральний директор концерну "МТМ" Сергій Астапенков закликає споживачів розуміти складну ситуацію, в якій опинилися комунальні служби, і вчасно сплачувати за отримані послуги.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Він підкреслює, що в сучасних умовах вчасна оплата є важливою підтримкою для комунальних служб, які працюють у надскладних умовах та потребують фінансових ресурсів для забезпечення надійного теплопостачання.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям почнуть відключати воду: чиї будинки у першу чергу

Також, Знай.ua писав про борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку