Упродовж 2024 року уряд Румунії не виділив жодної допомоги українським біженцям. Хоча у лютому цього року люди отримали символічні виплати, ця допомога відносилася ще до 2023 року.

У Генеральній інспекції з надзвичайних ситуацій (IGSU) підтвердили, що протягом 2024 року Румунія не виділила жодної допомоги для українських біженців.

Фінанси, гроші, бюджет / фото: Freepik
Фінанси, гроші, бюджет / фото: Freepik

Також вони наголосили, що у 2023 році країна також виділяла допомогу з великою затримкою через дефіцит бюджету. Щодо видатків за січень і лютий 2024 року, вжито заходів для виділення необхідних грошей після отримання запитів від органів місцевого державного управління.

Наразі немає можливості точно сказати, коли будуть виділені кошти, але людей заспокоюють, що гроші перерахують відразу після отримання їх з державного бюджету. Українцям потрібно трохи почекати.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Фінанси, фото: today.ua
Фінанси, фото: today.ua

Також варто зазначити, що ще навесні 2023 року у Румунії переглянули програму допомоги, зменшивши суму витрат. Тоді встановили допомогу у розмірі 750 леїв (близько 150 євро) для однієї особи та 2000 леїв (402 євро) на сім'ю, а також додаткові гроші на харчування.

Допомога надається протягом 4 місяців, після чого люди повинні або зареєструватися як безробітні, або знайти роботу. Наразі на території Румунії перебуває понад 70 тисяч українських біженців.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям нараховують 10 тисяч допомоги, але не поспішайте радіти

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, скасування виплат для ВПО: як оскаржити рішення та повернути допомогу