Питання забезпечення житлом для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб набуває особливої ​​ваги. 29 березня Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку формування фондів такого житла, його обліку та надання вимушеним переселенцям.

Ці зміни стали результатом внесення правок до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" з деяких питань забезпечення ВПО. Ініціатором цих змін виступило Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Раніше ми вже інформували про нові види допомоги, введені для переселенців, і хто може ними скористатися. Однак ці останні зміни стосуються безпосередньо питання гарантій щодо житла.

Завдяки внесеним виправленням окремі категорії громадян України, які мають статус ВПО, отримали важливу юридичну основу для захисту свого права на тимчасове житло. Наразі їх не зможуть примусово виселити з наданого житла як під час дії військового стану, так і протягом півроку після його скасування.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

"Метою таких змін стало посилення гарантій правового та соціального захисту ВПО", - заявляють у Кабміні.

Нагадаємо, відключили світло та повісили замки на дверях: у Львові забудовник "напав" на притулок для переселенців

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерам нададуть знижку на покупки в супермаркеті: можна заощаджувати цілий рік

Знай.uа писав, Польща змінює підхід до допомоги біженцям з України: що чекає на переселенців