В умовах повномасштабної війни багато українців втрачають робочі місця і тим самим перестають отримувати дорогоцінний страховий стаж, без якого на старості буде дуже непросто.

На які виплати можуть розраховувати люди пенсійного віку, які не мають достатнього стажу, повідомляється на порталі "Дія".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Українці, які досягли пенсійного віку, але не одержують пенсійні виплати через відсутність достатнього страхового стажу, можуть розраховувати на державну допомогу - так звану "соціальну" пенсію. Втім, підтримка надається на тимчасовій основі.

Виплата таким категоріям громадян прив'язана до прожиткового мінімуму і поки що становить 2361 гривню. Втім, отримувати підтримку українці можуть лише після досягнення 63 років.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Також передбачено державну допомогу для осіб, які зовсім не мають страхового стажу. Виплати їм призначаються лише з 65 років.

У ПФУ нагадують, що для оформлення тимчасової допомоги людина має звернутися до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання чи місцем фактичного проживання та подати відповідну заяву з пакетом документів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не припустіться помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що прийшло менше 100 гривень: українці побачили реальні суми надбавок березневої індексації.