Ціни постійно змінюються, тому нам завжди важливо знати, наскільки доступним залишатиметься одне з найнеобхідніших благ – природний газ.

Квітень приніс довгоочікувану звістку для українських домогосподарств: вартість блакитного палива не зміниться, але...

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Як повідомляє авторитетне видання "Газправда", у квітні ціна на газ для населення залишиться на рівні, встановленому постачальниками. Залежно від компанії, яка забезпечує домогосподарства цим цінним енергоносієм, вартість одного кубометра буде коливатися від 7 гривень 70 копійок до 9 гривень 99 копійок.

На сьогоднішній день на ринку газопостачання для побутових споживачів в Україні є 12 провідних компаній. Серед них 7 пропонують ціну нижче 8 гривень за кубометр, тоді як решта 5 компаній встановила тарифи, що перевищують цю позначку.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Проте варто зазначити, що абсолютна більшість українських домогосподарств, а саме 98% є клієнтами "Нафтогазу". Для цих споживачів діє гарантована ціна у розмірі 7 гривень 96 копійок за кубометр блакитного палива.

Поки що ситуація виглядає стабільною, проте на горизонті вже маячать можливі зміни. Діючі річні тарифи на газ діятимуть до кінця травня, після чого їхня дія завершиться. Чи призведе це до підвищення вартості палива для населення – офіційні джерела поки що замовчують.

Нагадаємо, суд зобов'язав повернути українцям гроші за світло: озвучено суму "компенсації"

Як повідомляв "Знай.uа", від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів

Знай.ua писав, житлові субсидії з 1 квітня: що зміниться для одержувачів допомоги