Щоб не витрачати час на роздуми, можна провести простий тест, для якого знадобиться лише один інгредієнт та яйця.

Яйця в Україні коштують не дешевше, хоча зі свого цінового піку знизилися до більш-менш питомої цифри на ціннику. Вкрай не хочеться викидати недешеве задоволення у випадку, якщо продукт не свіжий або навіть зіпсований.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Для того, щоб перевірити на свіжість курячі яйця, знадобиться просто вода. Візьміть його та наповніть склянку, потім опустіть яйце та спостерігайте за реакцією.

Свіже яйце залишиться лежати на дні склянки чи іншої ємності. Якщо яйцям виповнилося один тиждень, вони розміщуватимуться під кутом, причому плоским кінцем вгору.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
Якщо яйце спливло, це свідчить, що воно вже не свіже і зберігається понад три тижні. Повітряна камера яйця досягла такого розміру, що легко спливло.

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua
Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Про те, що яйце вже досить полежало, можуть свідчити і "хлюпаючі" звуки, які чути, якщо ви вразите яйцем.

Звичайно, від вживання такого продукту краще відмовитись, але при бажанні та ретельній перевірці запаху та консистенції можна використовувати для випікання улюбленого пирога чи кексу.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Нагадаємо, дуже смачне латте можна зробити і вдома: класичний рецепт кави без кавоварки

Як повідомляв "Знай.uа", заряд бадьорості на ранок: 6 продуктів, які розбудять краще за каву

Знай.ua писав, як "очистити" курятину від антибіотиків перед тим, як приготувати суп: здоров'я скаже вам спасибі