Коли приходить час насолоджуватися заслуженим відпочинком, багато українських пенсіонерів можуть розраховувати на додаткову фінансову допомогу від держави у вигляді одноразової виплати, яка дорівнює 10-місячним пенсійним виплатам.

Щоб мати право на цю додаткову допомогу, необхідно відповідати певним критеріям.

соцвиплати
соцвиплати

Насамперед, це стосується працівників комунальних та державних установ, які мають певний страховий стаж.

  • Для чоловіків цей стаж має становити не менше 35 років,
  • Для жінок – не менше 30 років, причому вони мають обіймати посади, що дають право на призначення пенсії за вислугу років.

Список установ, працівники яких можуть претендувати на отримання цієї одноразової виплати, включає різні освітні заклади, від загальноосвітніх шкіл до вищих навчальних закладів, а також заклади охорони здоров'я та соціального захисту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Статистика показує, що основною причиною звернення за отриманням цієї одноразової виплати є призначення пенсії за вислугу років. При цьому важливо, щоб особа, яка бажає отримати цю допомогу, не мала інших видів пенсій.

Більше того, надається можливість підсумовувати стаж роботи у різних установах та навчальних закладах для досягнення необхідного страхового стажу.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Україні підвищили пенсії: кому пощастить отримати більше, ніж інші

Вам цікаво буде дізнатися, що низькі зарплати вже дістали українців: люди втратили по 40-50%