У нормах законодавства міститься цікавий пункт щодо зарахування додаткового стажу для пенсійного забезпечення тим, хто присвятив роки своєму найбільшому скарбу – дітям.

Батьки жертвують своїм часом, зусиллями та нерідко кар'єрними можливостями для того, щоб виховати малечу. Саме тому держава у свою чергу визнає цей внесок та забезпечує додаткові роки стажу для майбутньої пенсії.

Батьки з дітьми / фото: Знай.ua
Батьки з дітьми / фото: Знай.ua

Ті, хто перебував у декретній відпустці протягом тривалого періоду у три роки, матиме право на додаткові три роки страхового стажу, який буде віднесений до їхнього основного стажу роботи.

Однак існує одна важлива умова – протягом цього часу особа не повинна працювати на жодній іншій роботі, повністю присвячуючи себе догляду за дитиною. Крім того, під час перебування у декреті батьки мають отримувати відповідну державну допомогу. Для того, щоб скористатися цим правом, необхідно підготувати певний пакет документів.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

До нього входить витяг із трудової книжки, що підтверджує відсутність трудової діяльності протягом цього періоду, а також документи, що засвідчують факт непроведення підприємницької діяльності, що також є вимогою для отримання додаткового стажу.

Допомога батькам. Фото: скрін youtube
Допомога батькам. Фото: скрін youtube

Крім того, потрібно надати свідоцтво про народження дитини, паспорт або, на жаль, у деяких випадках свідоцтво про смерть дитини.

Нагадаємо, що можна отримати безкоштовно українцям у скрутному становищі

Як повідомляв "Знай.ua", до 14 000 грн в одні руки: українцям пропонують щедру фінансову допомогу

Знай.ua писав, в Україні підвищили пенсії: кому пощастить отримати більше, ніж інші