Весна вже принесла в українське місто Дніпро перші натяки на сезон овочів, що приходить. Огірки, капуста, редиска та зелень прикрасили прилавки та викликають інтерес у громадян. Питання, яке хвилює всіх – чи змінилися ціни, порівняно з попереднім роком?

Продавець Каміль розповів, що він пропонує свіжі місцеві овочі, такі як огірки та редис – за 140 та 100 гривень відповідно.

Овочі на ринку, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Овочі на ринку, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

За його словами, ціни цього року навіть знизилися, минулого року огірки були ще дорожчими – від 180 до 200 грн.

Володимир, інший продавець, продає капусту, буряки та кабачки. Ціни на його продукцію також знизилися через зменшення попиту:

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат
Показати ще

"Люди сюди не заходять. А кому мені продавати? Щоб сплатити за місце на ринку я скидаю ціну на товар. Торік у нас морква була 28 гривень, стара картопля була по 30 гривень, сьогодні – 20 .Капуста та буряк були по 25."

овочі
овочі

Економічний експерт Олег Пензін пояснив, що на даний момент усі овочі на ринку є тепличними, і ґрунтові овочі з'являться не раніше травня.

Великі тепличні господарства на сході України були знищені, тому тепличні овочі сьогодні дорожчі.

"Це буде молода картопля з Єгипту, це будуть помідори з Ізраїлю. Традиційно вони завжди заходили в Україну через морські шляхи. Цього року через особливості, пов'язані з транспортуванням, це буде додаткове подорожчання та зменшення загального. блокування кордону теж однозначно призведе до того, що ранні овочі будуть дорожчими."

Також наш портал повідомляв, що риба вам не по кишені: як змінилися ціни на оселедець, скумбрію, сардини та шпроти

Раніше Знай.ua стало відомо про те, які продукти потрібно завжди купувати у супермаркеті: без них здоровішими не будете

Вам буде цікаво дізнатися, чи думали, що вегетаріанці? У яких "нем'ясних" продуктах є тваринний слід