Українцям додадуть до пенсії по 200, 400 та 500 гривень. Хто із літніх українців може розраховувати на збільшення виплат і кому пощастить найбільше, йдеться у матеріалі порталу OBOZ.UA.

Завдяки щорічній індексації пенсій у багатьох українців зросте розмір щомісячних виплат. За даними Міністерства соціальної політики, середній розмір підвищення становитиме 322 гривні, але все залежить від рівня розрахункової пенсії конкретного українця.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, на збільшення у розмірі 200 гривень можуть розраховувати громадяни, розрахунковий розмір яких становить 2500 гривень. Водночас тим, хто отримує виплату за формулою у розмірі 3750 гривень, пощастить більше їм додадуть 300 гривень. На 400 гривень зростуть виплати тих, хто отримує пенсію у розмірі 5000 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Українців, у яких пенсії зростуть на 500 гривень, буде небагато, адже для цього розрахунковий розмір виплати має бути не меншим за 6250 гривень. Ще менше пенсіонерів отримають збільшення у розмірі 1000 гривень. Таке підвищення світить лише тим, хто отримає щонайменше 12 500 гривень пенсії.

Нагадаємо, що весняна індексація торкнулася близько 10 мільйонів пенсіонерів. Розмір підвищення становив – 7,9%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Також наш портал інформував, українці зможуть отримати більшу пенсію: кому пощастить отримати весняну надбавку.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, покладіть негайно слухавку: Пенсійний Фонд попереджає українців про нову схему аферистів.