Енергетики змінюють підхід до фіксації показників лічильників електроенергії. Про нововведення споживачам розповіли фахівці "ДТЕК Київські електромережі" на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Побутових споживачів закликають не дивуватися, якщо найближчими днями контролер відвідає квартиру та попросить зробити фотофіксацію приладу обліку електроенергії. Це інноваційний захід, який запровадили з метою прискорити процес фіксації та забезпечити точність нарахувань у платіжках.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Фахівці ДТЕК пояснили, що для контролерів було запущено спеціальний додаток – "Мобільний контролер". Так, працівник спочатку буде вносити дані до програми на смартфоні або планшеті, а потім робити фото та завантажувати знімок. За потреби споживач може перевірити достовірність внесених показів.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Такий підхід має мінімізувати людський фактор та появу некоректних сум у рахунках за електроенергію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Також наш портал інформував, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.