Питання фінансової допомоги від США стає все хиткішим, адже розглядати його вони не поспішають. Разом з цим у суспільстві назріває питання, звідки будуть братись гроші до бюджету. Питання збільшення податків також піднімалось чиновниками, але так і не дійшло до логічного кінця.

Тому воно залишається актуальним. Про можливість підняття податків членкиня комітету Верховної ради з питань податкової політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла в ефірі телемарафону.

податок
податок

За її словами, підвищення податків для громадян не розглядається, навіть для того, щоб покрити фінансову діру, за відсутності допомоги від США. До кінця лютого Верховна Рада очікує від Кабінету Міністрів план альтернативних надходжень до державного бюджету. Це можуть бути понаднормові надходження з митниці, податкової, перегляд акцизних зборів, зборів за надра. Президент Володимир Зеленський проти підвищення податків.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Що це може бути? Це можуть бути понаднормові надходження з митниці, з податкової, це також може бути перегляд акцизних зборів, зборів за надра, що також дуже важливо. Але Президент проти підвищення податків. Тому ми повинні наразі заспокоїти населення: підвищення податків ми не розглядаємо зараз як основний сценарій, тому що Президент сказав шукати альтернативні шляхи" – відповіла чиновниця.

Окрім того, як альтернативу влада розглядає запозичення у Національного банку. Загалом інших варіантів достатньо, але перед владою стоїть головне завдання – зробити так, щоб зміни не торкнулись напряму населення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 100,5 грн за кожний зайвий квадрат: нові податки на житло підкошують ноги українцям

Раніше наш портал інформував, українців штрафуватимуть на 17 тисяч гривень: за що загрожує таке покарання

Також портал Знай повідомляв, державі потрібні мільярди: українцям готують нові податки