Крім основного розміру пенсії, українці мають право на надбавки. Деякі призначаються за заслуги чи статус, інші - при досягненні певного віку. Про це йдеться у матеріалі профільного видання "На пенсії".

Українські пенсіонери можуть отримувати достатню кількість різних доплат за різні заслуги або за певних життєвих обставин.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Водночас є й надбавки, що призначаються громадянам при досягненні певного віку. Найприємніше те, що кожні 5 років розмір цієї додаткової виплати стає лише вищим. Підвищення відбувається доти, доки пенсіонеру не виповнюється 80 років.

Мінімальний віковий поріг для отримання грошового бонусу – 70 років, а максимальний – не встановлений.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Так, із 70 до 75 років пенсіонеру щомісяця доплачують по 300 гривень. У віці з 75 до 80 років додають ще 156 гривень та виплата збільшується до 456 гривень. Громадяни віком від 80 років отримують максимальну доплату - 570 гривень.

Важливо відзначити, що отримувати цей грошовий бонус можуть пенсіонери, виплати яких не перевищують 10340 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, негайно покладіть слухавку: Пенсійний Фонд попереджає українців про нову схему аферистів.

Також наш портал інформував, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.