Мільйони українців після індексації почнуть отримувати підвищені пенсії вже у березні. На скільки підвищаться пенсії і в кого розповіла Оксана Жолнович – міністерка соціальної політики в офіційному телеграм-каналі.

Раніше зазначалось, що підвищення буде 13%. Однак, в уряді зазначили, що зараз індексація пенсій більшості українців буде становити 8%. За словами Оксани Жолнович, ця цифра оновлена з урахуванням певного рівня інфляції.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Тому, середній розмір пенсії після індексації буде становити 5 717 гривень. При цьому мінімальна пенсія буд складати 2725 гривень. Максимальною пенсією визначили суму 23610 гривень.

Підвищення пенсій кожного місяця буде вартувати державному бюджету України близько 3 мільярдів. Тому, важливо знати чи вистачить у державі коштів, щоб фінансувати пенсійні виплати, тим паче підвищені. Жолнович запевнила, що кошти у державному бюджеті наразі є і за це хвилюватись не треба.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Ці витрати, були закладені у державний бюджет ще у 2024 році. Хоча США ще не ухвалили допомогу Україні, на виплати пенсій та соціальних виплат це впливу не матиме. Принаймні найближчий час.

Пенсійні виплати виплачуються з єдиного соціального податку, який сплачується працюючими українцями. Також цей податок сплачують військові, тому гроші на виплату пенсій є і будуть, адже від допомоги західних партнерів вони не залежать.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, декілька місячних пенсій за монету: як виглядають 50 копійок, які можуть витягнути зі злиднів

Раніше наш портал інформував, пенсії оформлять лише половині "кандидатів": кого прибирають із черги назавжди

Також портал Знай повідомляв, додадуть по 300 гривень і то не всім: як зміняться пенсії українців після 1 березня