Побутові споживачі електроенергії мають своєчасно пройти важливу процедуру – часу до 3 березня. Відповідне попередження опублікували на facebook-сторінці АТ "Полтаваобленерго".

До 3 березня включно українці мають передати своєму постачальнику електроенергії інформацію про обсяги споживання, тобто покази лічильника.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Не забувайте, що починаючи з 28-го лютого і до 3-го березня, потрібно надати покази електролічильника. Це дозволить своєчасно сформувати платіжки за електроенергію", - нагадали енергетики.

Варто зазначити, що регулярна та своєчасна передача показників електролічильників позбавляє споживачів ризику отримати некоректні платіжки за надані послуги. У свою чергу особи, які із запізненням або зовсім не передають дані про споживання, отримують платіжки розраховані на підставі середнього споживання.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Платіжка за електроенергію, кадр з відео
Платіжка за електроенергію, кадр з відео

На даний момент побутові споживачі платять за світло за єдиним тарифом – 2,64 гривні за кВт/год незалежно від обсягів споживання. В той самий час експерти прогнозують, що вартість послуги збільшиться вже цього літа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у YASNO розповіли про альтернативні тарифи на світ: є шанс платити менше.

Також наш портал інформував, "На якій підставі?": українцям пояснили, навіщо в лічильники світла ставлять індикатори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не 6 грн за кВт, але платіжки будуть болючими: на скільки можуть підняти тариф на електроенергію.