Історія Володимира зі Львова стала прикладом бюрократичної безсистемності, коли звичайні люди виявляються заручниками байдужих комунальних служб.

Чоловік залишив свою дочку вдома, а за його відсутності невідомі люди відключили опалення та електроенергію, не надавши жодних документів та пояснень. Боргів сім'я не мала, розповідає чоловік у Facebook.

Комунальник / фото: Freepik
Комунальник / фото: Freepik

Коли незнайомці прийшли, дитина з переляку зателефонувала батькові, і той попросив малу включити гучний зв'язок. Володимир задав через двері запитання тим, хто прийшов, мовляв, хто вони такі і що їм потрібно:

"У відповідь на всі питання – тупий ігнор. Забралися геть і документів не показали. У них немає часу, не треба скандалу, тепер житимете без електрики за недопуск до лічильника."

Перевірка лічильників / фото: скріншот Facebook
Перевірка лічильників / фото: скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Запитання Володимира залишилися без відповіді, а скарги до "Львівобленерго" не призвели до роз'яснень. Розмова з начальником обленерго вилилася у відвертий ігнор та відмову розбиратися в ситуації.

"У трубку гарчав якийсь бос: розбиратися ми не будемо, про це забудьте. Таких як ви - сто п'ятсот. Пишіть, куди хочете. Скарги ваші - не смішіть, тому що напишемо, що це все неправда... Скільки коштує повернути електрику – теж бідолаха не знав. Або зробив вигляд, що не знав", — розповідає Володимир.

У результаті сім'ї довелося зіткнутися з холодом та відсутністю світла, а відповідальні організації відмахуються від проблеми.

Відключення світла / фото
Відключення світла / фото

Сім'я опинилася на межі виживання, і їй довелося звернутися по допомогу до суспільства. Підтримка надійшла у вигляді продуктів, надісланих небайдужими людьми.

У своєму питанні до КП "Львівобленерго" Володимир висловлює обурення та сумнів у сумлінності комунальних служб, зазначаючи, що ця історія стала яскравим свідченням того, як байдужість та бюрократія можуть обернутися справжнім кошмаром для сім'ї, позбавленої навіть базових умов для життя.

"Чим, питаю, у такому разі, ви краще од русні, яка щодня б'є, калічить і добиває збіднену Україну? Ті ж мріють, щоб ми без електрики жили... І ви туди..." — пише Володимир.

Коментар до посту / фото: скріншот Facebook
Коментар до посту / фото: скріншот Facebook

Коментар до посту / фото: скріншот Facebook
Коментар до посту / фото: скріншот Facebook

Також наш портал інформував, можна "влетіти" майже на 3 тисячі гривень: енергетики попередили українців

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що про трезають світло без попередження: відсутність заборгованості не відіграє ролі