Міністерство соцполітики України пропонує важливі зміни у галузі житлових субсидій, які мають нібито захистити як уразливі верстви населення, так і інтереси постачальників житлово-комунальних послуг.

Згідно з оприлюдненим на сайті Федерації профспілок України проектом постанови, одне з ключових нововведень стосується заборгованості з оплати комуналки.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Якщо раніше субсидія не надавалася за наявності будь-якої простроченої більш ніж на 3 місяці загальної заборгованості, що перевищує 680 гривень, то тепер така норма запроваджується лише щодо окремої послуги. Такий підхід має запобігти ситуації, коли через борг лише за однією послугою втрачається право на компенсацію витрат на інші комунальні платежі.

У той же час, пропозиція стимулюватиме споживачів розраховуватись хоча б за частину отриманих послуг.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Мінсоцполітики пропонує автоматично переглядати розмір субсидії під час смерті члена сім'ї без необхідності подання відповідної заяви. Такий механізм повинен полегшити процедуру для людей, які втратили близьку людину.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Аналогічна норма запроваджується і для пільговиків – при смерті члена їхньої родини перерахунок відповідних пільг також відбуватиметься автоматично, без додаткових звернень та заяв.

Нагадаємо, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках

Як повідомляв "Знай.ua", березневі субсидії: кому з українців можуть скасувати виплати

Знай.ua писав, залишився місяць: Пенсійний фонд терміново попередив одержувачів виплат