Заробітні плати у конверті, тобто не офіційні, отримують багато українців. Але за словами члена Ради Національного банку, ці люди будуть отримувати по-справжньому мізерні пенсії.

За його словами, питання фінансового моніторингу держави актуальне як ніколи.

"Я б хотів звернутися до тих громадян, які отримують зарплату у конвертах. У майбутньому, крім того, що ви стаєте соціально незахищеними, ви будете отримувати мізерну пенсію, кошти які у вас є, вам буде важко їх використовувати" – розповів чиновник.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Для прикладу він навів купівлю автомобіля, або ж нерухомості. Є велика ймовірність, що у вас запитають, чи законно зароблені гроші і де офіційне підтвердження. Тому зрозуміло, що купити те що хотіли ви не зможете.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Від роботодавців працівники мають повне право вимагати "білу", тобто офіційну заробітну плату, яка буде фіксуватись Пенсійним фондом. Це може стосуватися випадків, коли ви отримуєте одну суму, а офіційно в документах фіксується зовсім інша – менша. Саме від цієї зарплати формується все у майбутньому.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

З іншого боку, роботодавці ухиляються від сплати податків. А податки – фінансування ЗСУ та нашої перемоги. Тому це також важливо.

Якщо дивитись у майбутнє, то теперішня офіційна заробітна плата формує майбутню пенсію. Тому не виключено, що навіть якщо ви працювали офіційно, але мали незаконну частку заробітної плати, то виплати в майбутньому будуть просто мізерні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українців штрафуватимуть на 17 тисяч гривень: за що загрожує таке покарання

Раніше наш портал інформував, не лише зарплати та пенсія: на яку солідну виплату можуть розраховувати українці

Також портал Знай повідомляв, залишився місяць: Пенсійний фонд терміново попередив одержувачів виплат