З 1 березня в Україні почнуть діяти зміни, пов'язані із виплатами допомоги соціально вразливим верствам населення. Малозабезпеченим родинам можуть скасувати виплати через недотримання певних обов'язкових умов.

Про це попереджають фахівці "Юридичного порадника для ВПО".

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

З весни соціальна допомога малозабезпеченим родинам призначається на 6 місяців, за умови, якщо в ній є особа працездатного віку, яка:

  • з числа ВПО і не працює або не сплатила / за неї не сплачено ЄСВ протягом періоду, за який враховуються доходи;
  • повернулася після міграції/тривалого перебування за кордоном, не перебуває на обліку як ВПО і не працює або не сплатила/за неї не сплачено ЄСВ і яка звертається за призначенням допомоги не раніше ніж через 15 робочих днів після такого повернення.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

При цьому уточнюється, що тривалим є перебування закордоном довше 90 днів.

Фінансова допомога може бути призначена навіть у тому випадку, якщо у родині переселенців є кілька непрацюючих членів родини.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Однак, для цього їм необхідно стати на облік у Центр зайнятості чи зареєструватися підприємцем протягом 2-ох місяців з дня призначення допомоги.

При недотриманні цієї вимоги, призначені виплати непрацюючим переселенцям скасовуються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.

Також наш портал інформував, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям виплачуватиметься.

Також, із малозабезпеченого зроблять бізнесмена: українці можуть отримати від держави солідну допомогу