В Україні спостерігається дивовижне явище: незважаючи на скептичну оцінку економічної ситуації в країні, люди досить впевнено та позитивно висловлюються про фінансовий стан своїх сімей.

Ці висновки було зроблено на основі недавнього опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у період з 19 по 25 січня 2024 року.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

За даними дослідження, економічну ситуацію в країні оцінюють як "дуже погану" або "досить погану" лише 60% опитаних.

У той час, як тільки 5% респондентів вважають її "хорошою" або "дуже хорошою", і 32% – "не поганою і не хорошою". Цей негативний погляд зберігається починаючи з травня 2021 року.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Щодо сімейних доходів, 58% українців відзначили їх зменшення після лютого 2022 року.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Це викликає інтерес, оскільки очікування добробуту протягом найближчих 2-3 років у певний момент зростали – з 29% у травні 2021 року до 49,5% у лютому-березні 2023 року, проте на січень 2024 року ця цифра знизилася до 31%.

Порівняно з попередніми даними, збільшилась і частина тих, хто вважає постійну роботу основним джерелом доходу – з 41 до 48%. Зменшилася для тих, хто покладається на тимчасову роботу та матеріальну допомогу – з 9% до 5%.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

За оцінкою власного добробуту, 32% українців вказали на поганий рівень, 52% на помірний, а 12,5% навіть на добрий.

Попри очікування, частка тих, хто вважає, що добробут його родини покращиться у найближчі 2-3 роки, становить 31%.

Нагадаємо, гроші посипляться з неба: молфар поділився потужними ритуалами для збільшення багатства

Раніше ми писали про те, що пенсіонерам допоможуть із купівлею ліків: як отримати 2000 гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Золотий" час салатів уже настав: супермаркети порадували зниженим цінам горошку, кукурудзи та грибів.