У державному бюджеті закладено достатньо коштів для виплати субсидій у 2024 році, тож українці продовжать отримувати допомогу й у березні. Водночас деяким категоріям виплати можуть припинити, йдеться у матеріалі ПФУ.

Українці, які отримують субсидію, зобов'язані своєчасно інформувати органи Пенсійного фонду про зміни та обставини, що можуть вплинути на призначення допомоги. На це субсидіанту надається 30 днів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Так, втратити субсидію у березні можуть особи, які не поінформували ПФУ про зміни, що відбулися у лютому. Наприклад, якщо в цей період збільшився дохід сім'ї або було змінено місце проживання субсидіанту.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Зміни, про які потрібно повідомляти у ПФУ:

  • одержання додаткового доходу;
  • зміна місця проживання;
  • зміни у складі сім'ї;
  • отримання спадщини чи купівля автомобіля;
  • зміни переліку одержаних житлово-комунальних послуг;
  • настання умов, за яких втрачається право на отримання субсидії.

Варто зазначити, що регулярно проводиться моніторинг субсидіантів, тому якщо українець промовчав про зміни і далі отримував допомогу, то незабаром ПФУ про це дізнається і може попросити повернути частину грошей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільга чи субсидія: українцям пояснили, що допоможе більше заощадити.

Також наш портал інформував, житлова субсидія в Україні: розгадка формули дозволить не переплатити газ та паливо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, залишать без дому чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.